mandag den 9. november 2009

Mandagstema : Musik


Hvad musik betyder for mig? Kan man leve uden musik? Kan man udtrykke musik i billeder? Hvordan bruger jeg musik ?
Musik er et krydderi på tilværelsen. Jeg har et bredt forbrug af musik. Jeg viser to billeder, som faktisk rammer lige ned i nogle rigtige gode oplevelser med musik for mig. Jeg har spillet guitar siden jeg var 14 år. Jeg lovede mig selv, at det ville jeg gøre så længe jeg kunne. Nogle perioder spiller jeg ikke, til andre tider spiller jeg en del. Det gode er, at jeg ikke er den eneste, der spiller. Både min søster og mine døtre spiller på et instrument. Man bliver så glad og høj af at spille sammen med andre mennesker.
Sidste år blev min far bisat og der spillede vi "Gånglåt från Äpplebo". Vi spillede den sammen ved familiefester og det holdt min far af. Selvom en bisættelse af en sørgelig begivenhed betød den svenske melodi, at vi kunne mindes alle de gode stunder, hvor vores musik blev værdsat. Musikken rørte tilhørerne følelsesmæssigt
Min svigermor spillede mandolin lige til det sidste og var med til at vi, svigerforældre og - datter havde en fællesinteresse i Værløse Folkemusikanter, hvor vi spillede op til dans med 30 andre spillemænd. Senere fortsatte hun med at spille på sit ældrecenter. På billedet gav pensionist orkestret en julekoncert.
Meget af den musik jeg har spillet har været folkemusik og den har været med til at skabe nogle kontakter som jeg ellers ikke kunne få.
Musikken kan deles op i mange genre og jeg kan godt lide både jazz, Gersschvin og klassisk. Et liv uden musik vil være tomt. Musik kan inspirere til indre billeder, som jeg har udtryk i en farvelagt tegning. Her det til et digt af den norske digter, Rudolf Nilsen, "Refleks." Det er blevet indspillet af Peter Abrahamsen. Musik betyder meget for min trivsel og livskvalitet. Det midterste billede er taget af et af mine familiemedlemmer.

18 kommentarer:

Turid Holm Flaa sagde ...

Det må være en stor gave å kunne spille et instrument, og kunne gjøre dette sammen med andre. Et nydelig innlegg om musikk.

billedmager sagde ...

Det synes jeg også jeg har. Det er også en gave at der er andre som vil være med.

Rimkogeren sagde ...

En virkelig fornem tolkning :-)

billedmager sagde ...

Tak, skal De have hr.Rimkoger.

Petunia sagde ...

Jeg var i en begravelse for noen år siden der en ung venn av min sønn døde. Foreldrene hadde valgt sangen til det engelske fotball laget sønnen holdt med som en av sangene. Det gjorde faktisk et enda større inntrykk på meg enn salmene. Han ble bare 15 år og levde og åndet for fotball.
Musikk kan brukes til det meste -det lærte jeg den gangen.

billedmager sagde ...

Det har du ret i Petunia.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

et smukt billede, det i midten....seriøst og højtideligt...og jeg kan sagtens forstå det rørte folk....går ud fra at det er dig, Anita, med guitaren siddende...meget flot billede af en værdig og stemningsfuld stund...

billedmager sagde ...

Det har du helt ret i, at det er. Jeg er glad for den måde vi sagt farvel til vores far.

linsky sagde ...

Musikk i både sorg og glede. :)

billedmager sagde ...

Ja, musik kan bruges i forskellige situationer og så længe man lever.

Mona sagde ...

Musik är något som förenar människor i alla åldrar. Underbart med en pensionärsorkester!

billedmager sagde ...

Ja det er fantatisk med et orkester for pensionister!

Anonym sagde ...

Musikk er vel en av de tingene som følger med meg gjennom hele livet. Det gir også en helt spesiell ramme rundt begivenheter.
Ha en riktig god dag.

billedmager sagde ...

Det er lidt på samme måde her!

Karlsson sagde ...

Nej sikke fin du spelar nerom Guitarung! Viste inte at du spelata musiken så bra? Ær det datteren din der spelar nerom fløjtan, och ær ni en liten husmandsorkestarn?

billedmager sagde ...

Et husorkester der spiller ved specielle lejligheder, det har vi gjort nu og da.

Karlsson sagde ...

Kännste du den Pensio der ble begraven nerom kirkan? Min granna ble bergravat i början av detten åren. Da blev spelata flotta musiken av Björn Afzelius Hulabandula Jam Band, det var jätte fin!

billedmager sagde ...

Bestemt. Det var min papa. Han elskede at høre os at spille, når vi besøgte ham.