tirsdag den 22. juli 2008

Berlin en by med mange rum 2


Her står jeg ved Spree, floden der gennemløber Berlin. Bag ved mig, er en af de mange domkirker, som er i Berlin. Det er vist endda Berliner Domm. Vi er øst på i byen tæt ved der, hvor de ville bygge et regeringspalads, som blev opgivet halvvejs i processen. Imens Frank stod og tog billedet var der en hamren og banken, fordi bygningsforsøget skulle rives ned. Det var endnu tørvejr den første dag vi var dernede.

4 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Anita !

Var floden ikke også grænsen tidligere..altså mellem øst-vest ? Ved du noget om det ?
Det var dog en imposant bygning bag dig....skal det forståes sådan at den skal rives ned ?

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Igen !

det er da vist mig der læser indlægget forkert...det må selvfølgelig være en anden bygning de river ned, men som bare ikke er med på billedet, hvis jeg nu har forstået rigtigt ?

billedmager sagde ...

Ja Berliner Domm bag mig står, hvor den er. Men inærheden var der en byggeplads med et palads som den østyske regering ville have haft bygget. Men det blev opgivet. Derfor var, der en masse larm. de rev det ned igen!

billedmager sagde ...

Hej igen, Anita! Du spurgte om Spree var grænsen imellem øst og vest.Hvis man ser på et turist kort over Berlin, vil man kunne se, hvor muren har stået. Du har delvis ret. Nogle steder er floden grænsen imellem øst og vest. Især i området ved Friedrchhain og ved Moabit. Muren snurrer sig igennem byen.