fredag den 9. april 2010

En torsdagstur i april
Igår tog vi på en dig og mig og vi to tur ud i det blå. Vi gik to ture ude i naturen og nyd en masse af de tegn på forår som der er lige nu!
Vores tur begyndte ved Fynshoved. Der kan man gå rundt dels nede ved stranden dels oppe på kanten af en klint. Ude på vandet lå der flere edderfugle og gjorde kur til hinanden og sloges om hunnerne. Der var fugle som lå i vandet som en flok ude horisonten. På vej ud mod fugleflokken kom der sæler til syne lige op til vandoverfladen også ned under igen. Det skete flere gange. Jeg følte en rus, jeg har aldrig været sikker på at have set sæler før.
Bagefter gik vi tværs på det yderst land og over på den anden side og her så vi en gulspurv side på en gren. turen gik forbi en fårefold med små lam og deres mødre der holdt øje med os. På den anden side af kysten var der et stort område med lavt vand og nærmest en vade. Området hedder Tornen og her er det forbudt nu og frem til den 15. juli at opholde sig på stranden og vandet på grund af ynglende fugle.
Efter frokost tog vi ud til en klint og skov syd for Kerteminde. Der var bøgetræer, som stod på kanten af en klint som var ved at vælte ned ad skrænten. Vi ledte efter en trappe så vi kunne komme ned på stranden og se klinten nede fra. Men det så ud til at den var forsvundet.
På den den anden side af vejen kunne vi gå ind i en skov tilhørrende Lundsgård, en gammel herregård fra 1400 tallet. Inde i skoven gik vi forbi nogle forskellige forsvarsværker fra 1300 tallet. Hele vores gåtur var badet i fuglesang og det var en fantastisk koncert!

4 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Anita...det lyder som en vidunderlig dejlig og oplevelsesrig tur....sjovt at se sæler...ikke fordi jeg har set mange, men jeg har dog set nogel ved stranden ved Rygårde på nordsiden af Djursland et par gange...og det er så sjovt når de ligger der på en sten eller bare stikker hovedet op af vandet...så smukke er de bare....

billedmager sagde ...

Hej Anita!
Sæler er nogle fantastiske dyr.

Margrethe sagde ...

Lyder som en dejlig tur I var på. Du beskriver det godt :-)
Hvor er du heldig at se sælerne :-)

billedmager sagde ...

Jeg synes også at det var en stor oplevelse, Margrethe!