torsdag den 24. juli 2008

Berlin en by med mange rum


Her er vi kravlet til vejrs.
På den gamle rigsdagsbygning i Berlin var der et udsigts kuppel midt på taget. Den blev ødelagt i forbindelse med krigen og Hitler.
Da Berlin blev genforenet fik man arkitekten Norman Foster til at tegne den nye udsigts kuppel oven på Rigsdagen i Berlin.
Vi så rigsdagsbygningen allerede den første dag. Op til indgangen var der en meget lang kø. Vi forestillede os, at der sagtens kunne gå to timer før, at vi kunne komme op og se udsigtsterrassen. Det var spild af tid, med den begrænst tid vi havde. Min geniale mand fandt ud af at det var smart at tage derind tidligt næste dag. Vi kom ind i løbet af en lille time. Udsigten er her ret stor udover hele Berlin. Inde i kuplen kan man gå op den ene vej til en platform der er båret af en omvendt kegle beklædt med glas. Det var rigtig flot! Når man skulle ned måtte vælge den anden snegle gang ned!
Det sidste billede jeg har valgt i dag er en udsigt over imod Postdammer Platz. Bemærk at der er et tag der er rundt lignende et cirkustelttag. Da jeg så dette tænkte jeg om der var et cirkus eller forlystelse derovre. Svaret kommer i morgen!

4 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Anita !

jeg følger troligt med i din Berlinføljeton...spændende at se billeder derfra....spændende at komme op på taget og kigge ud over Berlin...gode billeder du har taget, iøvrigt...

billedmager sagde ...

Det er dejligt at jeg ved at der er een der følger min artikelserie. Det er sjovt skrive om min/vores tur.

margrethe sagde ...

Nogle fantastiske bygninger - go' læsning :-)

billedmager sagde ...

Tak for din kommentar, Margrethe.