mandag den 30. november 2009

Mandagstema: Tardition


Tradition:
En tradition er en tilbagevendende begivenhed. Julen som er en højtid og kommer lige om lidt er for de fleste forbundet med en masse traditioner:Pakkekalender, julekalender, adventskransen med de fire lys og kalenderlys.
Vi har hver især vores måde at fejre højtiden på og stifter man familie er det vigtig at kunne danne familiens traditioner som kan være helt anderledes end fra den familie man er opvokset i.
Traditioner er ikke kun forbundet med julen. Der er også tilbagevendende gøre mål i påsken og i Pinsen. Eksempelvis tog min mands familie ud i det blå og spiste pinsefrokosten. Nu er det os og vores børn der helt og holdent må finde ud af om den tradition skal leve videre.
En anden slags tradition jeg har oplevet er at være til fernisering. Det har jeg været tre gange i Gladsaxe, hvor jeg har haft et billede med, som jeg selv har malet. Det her er fra 1999 tror jeg hvor jeg havde lavet billede af et åkande i en dam på Bornholm.
Traditioner er gode og hyggelige, fordi man på forhånd ved hvad man skal gøre. Det giver en slags tryghed.
Læs om andre traditioner

10 kommentarer:

linsky sagde ...

Det er koselig å lage sine egne tradisjoner! :-D

Donald sagde ...

Ja jeg synes også det er dejligt at etablere en tradition som at tage på pinsefrokost! Jeg savner en "skovtur" på Grundlovsdagen.

ASSA sagde ...

Flott nissemaleri! :D

Tradisjoner er noe vi må ta godt vare på!

Petunia sagde ...

Det er det som virkelig er så fint med tradisjoner - man kan lage dem selv!!!
Søt nisse på maleriet!

billedmager sagde ...

Jeg har fundet ud af at traditioner er med til at give tryghed for mennesker. Navnlig børn.
Tak for Jeres kommentarer

Melusine sagde ...

Det er interessant at du setter likhetstegn mellom tradisjon og trygghet, og du har rett; det er godt å vite hva som skal skje og viktigheten ved å gjenta handlinger, men jammen er det fint å lage nye også :)

Den Gamle Violinspiller sagde ...

Nææææææ sikke flotte billed!! Jeg kom til at tænke på jer da jeg forleden stund velociperede forbi gamle Efterslægten (jeg der har man jo mange gode minder fra...).
Der så jeg en samling muntre efterårstudenter med huer og hele baduljen!! Den slags varmer stadig hjertet hos en gammel knark som mig. Og det fik mig til at tænke på Marianne som da vist nok også har slået sine folder der. Hvad går hun og bruger tiden på nu til dags?

billedmager sagde ...

Kære "Den gamle violinspiller" !
Marianne har lavet en hjemmeside og jeg har et link til den her på bloggen. Det er dejligt, at du spørger til hende. Hun vil sikkert gerne selv svarer dig. Vi undres over hvem du er.
Venlig hilsen
Billedmager

Nielson - Nissehunden sagde ...

Fabelagtigt nissemaleri fra den gode gamle billedmager ! .. hvorn går det med dig dit gamle ms ? hører taz er blevon færdig nerom efterslægton, har hun det godt du ? åååårh stikkon av !

billedmager sagde ...

Det har hun bestemt og hun er meget glad.