søndag den 13. december 2009

Mandagstema: Ventetid


Rimkogeren har budt op til temaet "Ventid" og jeg vil fortælle om nogle forskellige situationer, hvor fænomenet forekommer.
Den længste ventid er nok den, hvor man venter på at ønske om at flytte hjemmefra går i opfyldelse. Sådan tror jeg nok, at min yngste datter har haft det. Hun opholder sig hos sin kæreste og ønsker, at hun kan realisere sin drøm om at flytte sammen med ham. Betingelserne er enten en lejebolig eller en andelsbolig. Før andelsboligen blev til noget var det vigtig at finde et arbejde og det lykkedes. Andelsboligen er en drøm, som bliver til virkelighed lige om lidt.

Ventetid kan også være den periode, hvor man går er gravid. Ind imellem kan den også føles lang specielt, når maven er stor og det er besværligt at vende sig i sengen, når man sover.
På diverse stationer har man indrette et rum, som er beregnet til at tilbringe en ventetid, imens det bliver tid til at toget kommer. Det koster rejsehjelmen for at betræde dette rum. Dette rum kaldes en ventesal. Det er ikke altid lige behageligt at opholde sig derinde.
I oplægget fortæller Rimkogeren, om hans oplevelse af ventiden, når man det bliver tid til at man får gaverne som ligger under juletræet. Om denne situation kan jeg også sige at ventiden i mit barndomshjem var meget lang. Det var nervepirrende og spændende at finde ud af, hvad der nu var af gaver også fra min farbror og hans mor, min farmor.
Jeg har også oplevet ventetid, som barn, når der skulle komme gæster alt var forbredt til mindste detalje. Hjemmet duftede liflig leverpostej og røget bacon. Endelig kom vores gæster; farmor og farbror.
Ventetid tja det er kedeligt, når den føles lang og man ikke rigtig kan se en ende på den.
Her er andre opevelser af Ventetid.

8 kommentarer:

AnneKa sagde ...

Helt sant det du skriver, ventetid kan være så mange ting. Ha en fin adventsuke!!

Turid Holm Flaa sagde ...

Ja, ventetid kan også være kjedelig. Men en kan oppleve at kjedsomhet fører til nye ting, som at en finner på kreative ting for å få tiden til å gå. Eller en lar tankene fly. Et godt innlegg du har som setter mine tanker i sving. Ønsker deg en riktig god uke.

billedmager sagde ...

Hej AnneKa og Turid!
Tak for jeres kommentarer. Jeg ønsker også jer en rigtig god advens uge!

linsky sagde ...

Så spennende for datteren din!

Rimkogeren sagde ...

Tak for tilbageblikket :-)

Helle K. sagde ...

Du har ret i, at ventetid kan være mange forskellige ting :) som regel kræver det god tålmodighed.

Stine sagde ...

Ventetid som innebærer forventning gjør opplevelsen enda bedre!

billedmager sagde ...

Linsky! Det bliver spændende med min datter. Hun glæder sig rigtig meget.
Rimkoger! Må det bekomme dig vel.
Helle K! Du har helt ret i at det kræver tålmodighed at vente.
Stine! Jeg synes også at det er dejligt at det man venter på bliver en ekstra god forventning til det skal komme.
De bedste advents hilsner fra Billedmager