onsdag den 10. marts 2010

Mandagstema: Portræt

Portrættet er sat i fokus i mandagstemaet igår. Normalt beskriver man en person, en forfatter eller forfatterens portræt af en opdigtede person.
Nogle gange vælger digteren at personificere vejret eller årstiden  i sin tekst. Det har jeg tænkt mig at gøre. Altså her er et portræt af vinteren. I november månede var der ingen tegn på sne og vinter. Der var grå grønlig toner, bare grene uden for. Vi havde den evige diskusion om, hvor stor chance, der var at vi fik en hård for vinter. Tanken om hvid jul var helt utænkeligt. For der kommer ikke vintervejr i Danmark, hørte jeg en sige!
Men vinteren mente, at det var rigtig længe siden, at den havde været forbi og vist sit sande ansigt.  Kort før jul landede der en masse kulde og højtryk fra nord og denne gang var det en stærk og veludviklet vinter. Den pustede ud og holdt op med at male omgivelserne i Danmark med hvidt og menneskene tænkte, at det ikke var så slemt endda. Men vinteren ville ikke sådan bare slippe sit tag. Den fortsatte med at spyge sne udover det hele. Igen holdt den ene og igen gik menneskene og tænkte, at vinteren nok snart var forbi. Sådan bølgede det frem og tilbage. Nogle steder var rigtig meget sne og andre steder satte den rigtig meget glatte veje. Vinteren havde tænkt at menneskene skulle lære den hvide årstid at kende og huske, hvad det ville sige at have vinter! Vinteren var mere vedholden i år. Det ved vi så og fremtidige generationer kan snakke om at den gang at mor var barn, der var der rigtig nok vintre til.
Her kan du læse andre portrætter

2 kommentarer:

Rimkogeren sagde ...

Fint indlæg, men jeg er nu ikke interesseret i kommende snedækkende vintre.

billedmager sagde ...

Det er jeg heller ikke og jeg kan heller ikke lide at vi netop i år har haft så meget sne!